1553

Двойка от Пловдив изгоря с 20 бона след посещение в храм

Двойка от Пловдив нарушила задължителната карантина, свързана с пандемията от COVID-19, отнесе солена глоба. Всеки е с наложена глоба от по 10 бона. Като допълнение присъдата на жената включва с 3 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок  от 3 години, а на мъжа - 4 месеца условно със същия изпитателен срок. Това става ясно от решение на Окръжния съд в Пловдив, публикувано тези дни. То е окончателно. 

Случаят е от началото на май 2020 г., в разгара на пандемията. Тогава двойката кацнала на летището в София с полет от Германия, която към онзи момент била рискова зона. От РЗИ им връчили предписания за поставяне под карантина за срок от 14 дни, като карантинният период бил от 2 до 15 май. Двойката посочила адреса, на който ще се изолира. Макар че били запознати с последствията от нарушаване на карантината, двамата рискували. 

Данните им били подадени на полицията, която следи за спазване на предписанието. На 14 май двама униформени посетили адреса на двойката, но не ги открили там. Започнали да им звънят по телефона, като се свързали с мъжа. Обяснил, че двамата с жена му се намират в местната джамия, където ходжата й извършвал религиозен ритуал във връзка с нейното „нестабилно психическо състояние“.

В рамките на 30 минути мъжът и жената се прибрали на адреса, като обяснили на полицейските служители, че са наясно със задължението да спазват условията по карантината. Униформените проверили версията им, като ходжата потвърдил. Казал, че ги е посъветвал да се обърнат към психиатър. 

Мъжът и жената, завърнали се от Германия, били подведени под отговорност. Крайното решение на магистратите обаче не е в тяхна полза, а именно общо 20 000 глоби и наказание "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Добре!

Добре!

28.10.2022 | 08:21

А сега очакваме да видим присъдата на Жорката Семерджиев за убийството на две млади жени! И на оня, другия, от Шумен...

Отговори
17 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?