4020

Драмата със Семерджиев продължава: Отново търсят кръвната му проба, свидетелките не се явиха

Софийският апелативен съд назначи проверка дали кръвната проба на Георги Семерджиев се пази, за да бъде изследвана за наркотици, тъй като сегашните тестове не дава категорични резултати

През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на 20 години затвор при първоначално строг режим 35-годишния бивш футболист за катастрофата от м.г. на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета. В момента Семерджиев обжалва присъдата пред втора инстанция. В началото на ноември по искане на защитата му беше назначена втора токсикологична експертиза.

Вещите лица, направили експертизата, посочиха в съда днес, че не може да се каже със сигурност кога точно Георги Семерджиев е употребил метаамфетамин.

"Без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже тесен интервал. Може да се каже, че наркотиците са взети до 48 часа преди изследването. С уговорката, че този период е приблизителен", коментираха експертите.

Не може да се каже и какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината  - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения.

Самата проба е достатъчно стабилна, за да може да се изследва количеството, дори месеци по-късно и дори да е отваряна, но само ако пробата е съхранявана правилно и е замразена

Съдът определи да се изиска информация дали има още кръвна проба от Александровска болница. Тя беше взета след като Семерджиев беше задържан, което стана 24 часа след катастрофата.

 На първа инстанция имаше две експертизи - едната показа наличие на наркотици, другата - отхвърли.

Според експертите сред употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

В залата се очакваше днес резултат и от допълнителната ДНК експертиза, която не е готова. 

Двете свидетелки по делото във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях и днес не се явиха на заседанието, пише dir.bg.

В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември. Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са я търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непозната. Търсили я и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.

Адвокатът на Семерджиев поема ангажимент да доведе на следващото заседание свидетелката, която засега остава неоткриваема за съда. Очаква се тогава резултат и от техническа експертиза.

Следващото заседание по делото ще бъде на 25 януари от 09:30 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Катил

Катил

09.12.2023 | 15:08

Вземете и го пуснете тоя, щот не е употребил наркотици,а? Бахти знае се, че е шофирал, знае се, че заради това са убити двете момичета. Знае се, че не имал валидна шоф. книжка, знае се с колко км. в час се е движил момент преди удара, знае се колко закона е нарушил. Знае се, че минимум 40 години трябва да е там на топло... Ама, е, вижда се - единствените престъпни са обикновените българи оцеляващи по територията България, ходещи на работа и някак отглеждащи децата си. Защото те - обикновените граждани нямат парите да са невинни, така както всички престъпници правят каквото си искат безнаказано....

Отговори
0 0
Депутат

Депутат

09.12.2023 | 13:07

Този накрая ще излезе невинен и ще осъди държавата в Страсбург

Отговори
1 0
Драган

Драган

08.12.2023 | 08:29

МАФИЯ!!!Българския съд част от мафията .

Отговори
1 0
САМО ИСТИНАТА

САМО ИСТИНАТА

06.12.2023 | 23:29

Няма по-честен,справедлив и неподкупен съд от българския,от тук до края на Вселената!!!

Отговори
1 0
Този още ли

Този още ли

06.12.2023 | 20:49

Не е увиснал на въжето.

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?