46

Домашен арест за Георги Енев, обвинен за фалшива кремация на трупове

Софийският градски съд наложи домашен арест на Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на кремация на починал, която се оказала фиктивна, съобщиха от съда.

За пореден път мъжът отрече да е извършвал незаконни погребения и заяви, че не се признава за виновен, пише dir.bg.

Макар от прокуратурата да обявиха, че има съмнения, че Георги Енев е измамил десетки близки на починали, които вместо да кремира, заравял в старо гробище край Банкя, 51-годишният мъж има обвинение само, че е взел 1000 лева за кремация на единствения идентифициран покойник, чието тяло беше открито погребано без ковчег.

Преди повече от два месеца районният съд остави Енев в ареста. Той обаче поиска промяна на наложената му мярка за неотклонение, което искане съдът днес уважи. Решението е окончателно.

Георги Енев беше задържан, след като в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души, погребани извън гробове. Прокуратурата започна комплексна проверка по повод данните за незаконни погребения. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лева за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?