3906

Доживотен затвор: За мъж, убил приятелката си, след като я горил с цигара и рязал ухото ѝ

Варненският апелативен съд потвърди присъда доживотен затвор на мъж за жестокото убийството на жената, с която живеел на семейни начала.

Абил Адил е извършил престъплението по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие. Той вече е е получил доживотна присъда от съда в Шумен, но е поискал нейното намаляване на по-горна инстанция.

Предисторията на едно убийство

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци. Често употребявал алкохол в големи количества, след което проявявал физическа агресия спрямо жената. Тя неколкократно напускала семейното жилище и се приютявала при свои близки, но след това се връщала при Абил, тъй като той обещавал, че повече няма да я бие.

По време на 3-годишното им съжителство, той системно я е биел и е взимал парите от пенсията й, за да се снабдява с алкохол.

Един есенен ден през 2022 г. Абил публично нанесъл няколко удара на Силвия, обвинявайки я в изневяра. Двамата се прибрали в дома си, където агресията ескалирала и той започнал отново да я бие. Нанасял й удари по главата и тялото с юмруци и с крака, с маша за камина, рязал ухото й, прогорил с цигара тялото й. През различни интервали от време Абил влизал в стаята, в която лежала 69-годишната жертва.

Той забелязвал, че състоянието й се влошава, не потърсил медицинска помощ. Когато си дал сметка, че Силвия няма да оцелее, той заключил къщата със синджир и катинар като знак, че вътре няма хора и напуснал селото. Пет дни по-късно безжизненото тяло на жената било открито от непълнолетния му син, пише dariknews.bg.

Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра. Непосредствена причина за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма.

Съдът приема заключението, че подсъдимият е бил напълно наясно с последиците от множеството удари в жизненоважни органи на потърпевшата, сменял е средствата, с които й причинявал болка и е продължавал да я малтретира, възприемал е влошаването на състоянието й, но въпреки това е добавял нови мъки и страдания, включително върху голото й тяло.

Сега Абил има още една възможност да обжалва доживотния затвор - този път пред ВКС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Само такива ли взе да ражда.....

Само такива ли взе да ражда.....

25.04.2024 | 19:52

Само такива ли взе да ражда..... Българска Майка Юнашка!

Отговори
2 0
Байо уев

Байо уев

25.04.2024 | 16:06

Малко му е сега този изрод ще живее за наша смветка .Ние ще му плащаме храна ,отопление , охрана и пр. в затвора. По икономично е да му слагат въжето и както са правили едно време.

Отговори
6 0
Пенка

Пенка

25.04.2024 | 15:01

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----- https://shorter.me/keto

Отговори
0 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?