3906

До 30 минути: Нов уред отчита алкохол и наркотици при шофьорите СНИМКИ/ВИДЕО

МВР-Бургас вече разполага с нов уред, който с голяма точност отчита наличието на алкохол и наркотици в кръвта.

Снимки БГНЕС

Новото устройство ще тества водачи, които не са съгласни с резултатите, отчетени от дрегера при проверка на пътя. Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба и процедурата отнема не повече от 30 минути.

 

Междувременно от полицията в Бургас отчитат намаляване на случаите на шофьори, заловени да управляват автомобили, употребили алкохол и наркотици, информира БГНЕС.

 

 

„От началото на март получихме допълнително техническо средство, така нареченият - доказателствен анализатор, който дава възможност на водачите, които не са съгласни с показателите на дрегера да бъдат повторно пробвани. Този уред е по-точен и конкретен”, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.

„След като се направи такава проба, тя се взема като доказателство, равносилно на кръвна проба. Точен е, дават го като последна разработка“, каза оперативният дежурен Алексей Русев за новата апаратура. 

 

Областната управа в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват конфискуваните коли от злоупотребители водачи. Районните управления по Южното Черноморие вече са препълнени с отнети автомобили.

Областната дирекция е първенец по конфискувани автомобили, особено през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са образувани до момента.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
МАЙОРА

МАЙОРА

18.04.2024 | 02:46

Още безброй гълъбчета ще паднат в капана, доволен съм, пийвате ракийка със салатка българска човещина си е, и се товарете по колите да шофирате, нормално си е! Да пиеш ракийка със шопска салата и да шофираш след това вместо да хванеш такси си е безценна българска благодат и български закон, но след това да ти вземат колата ако те хванат пиян си е вече закон от друга категория тази на ЕС.

Отговори
0 0
Т.е

Т.е

17.04.2024 | 17:09

Старите до сега уреди са отчитали НЕПРАВИЛНА информация и има осъдени за фалшивите данни от тези така наречени КАСОВИ АПАРАТИ ЗА МВРто.ДОЛНА ПРОКАЖНА ДЪРЖАВА САМО ТОВА МОГА ДА КАЖА ЗА НЕЯ УБИВА НИ С НЕКВИ СМЕШНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА КОИТО В ЕС НЕ СЪДЯТ ЗА ТОВА!!! ДЪРЖАВА В ЕС СМЕ МА НЕ ТОЧНО !!!

Отговори
4 0
Аноним

Аноним

17.04.2024 | 16:03

Те са актуализирани престъпници по вечето от тях са друсани или пияни защо не отнемат колата на някой богаташче

Отговори
3 0
Се тая

Се тая

15.04.2024 | 22:04

Нов бардак със стари ку*%ви И млко по лошо, че ти отнемат и правото на кръвна проба

Отговори
10 0
Пе60

Пе60

15.04.2024 | 19:23

Те ако може,и жилищата ще ни вземат. Чуда се ,защи не вземат и дрехите на прегрешилите. Нали с тях са били облечени по това време.

Отговори
16 1
Тошо

Тошо

15.04.2024 | 18:55

Първо да се тестват полицаите. Ако тестовете са положителни да ги вкарват директно с ефективна присъда е затвора. Защо за цивилните законите важат, а за ченгетата не??? По-голямата част от обществото не вярва на полицията и ги счита за привилегировани престъпници.

Отговори
31 2
бургазлия1

бургазлия1

15.04.2024 | 17:36

Това прилича на някаква рационализация за отнемане на правата на хората! Само това остава, да ти отнемат правото да дадеш кръвна проба в специализирана лаборатория! Арбитър трябва да бъде здравно заведение - лаборатория! Не може арбитър да е самата полиция на пътните полицаи! Не може потен полицай, току що ял мазен хамбургер, да ти подава мущука на уреда и това да е високопрецизен тест! В специализираните лаборатории пробите се обработват в СТЕРИЛНА СРЕДА!

Отговори
42 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?