1553

Джигит лети със 122 км/ч над ограничението, чака го тлъста глоба

Пореден опасен наглец на пътя засече полицията, този път тази в Сливен. С камера за скорост органите на реда установиха шофьор, който се е движел със 182 км/ч при ограничение 60 км/ч на главен път. 

"Водачът знаем кой е т.е. автомобилът, с който е извършено нарушението. Предстои данните да бъдат обработени и след което ще му бъде връчен електронния фиш. Искам да подчертая, че в почивните дни освен този рекорд от 182 км/ч имаме още една скорост, която е 174 км/ч при ограничение 60 на пътя Ямбол-Сливен", каза в "Денят започва" комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР- Сливен.

Допълни, че на автомагистрала Тракия са засечени още три скорости над 200 км/ч. Санкцията, която ще бъде наложена на водач, който е превишил скоростта с над 50 км/ч започва от 600 лева.

"Така, че неговата санкция ще бъде от порядъка 1300, 1350 лева", каза комисар Кикьов.
"Ако отново водачът направи подобно нарушение в рамките на една година тази глоба се удвоява", подчерта Димитър.  А ако системно се нарушава ограничението на скоростта с над 50 км/ч, в закона е предвидено и отнемане на правото за управление.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?