49

Демерджиев: Проверяваме още хора, които могат да попаднат в списъка "Магнитски"

Ще наградим служителите, работили по престъпната схема с онлайн измами за над 1,5 млн. лв. в Пловдив, каза министърът

"Освен тези хора, които сега излизат в последната редакция на списъка, работим и с други, за които имаме съмнения и подозрения, че могат да попаднат в следващи списъци "Магнитски". Амбицията ни този път е ние да не следваме събитията, а да ги изпреварим и ако има такъв списък, лицата в него да са с образувани производства и българската държава да е взела мерки своевременно", заяви в Кърджали вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от 24 часа. От думите му стана ясно, че МВР вече е започнало работа по петимата, които попаднаха в списъка "Магнитски".

"Обобщават се всички данни, които са налични. Ще бъдат анализирани, ще бъдат допълнени и ще бъдат внесени в компетентната прокуратура", каза Иван Демерджиев. Той допълни, че има производства, накои от които са водени, други са започнали.

 
Вътрешният министър отказа да даде повече информация за престъпната схема в Пловдив, при която бяха задържани четирима за онлайн измами за над 1,5 милиона лева, защото по случая имало образувано досъдебно производство.

"Работи се повече от година по тази схема и полицията в лицето на ГДБОП и на областната дирекция в Пловдив свърши изключителна работа. Възнамерявам да наградя хората, работили по случая. Това е един добър пример как с последователна работа, продължила достатъчно дълъг период от време, води до такива резултати", заяви вътрешният министър. Той допълни, че броят на измамените все още се изяснява.

"Не съм убеден, че имаме пълна информация колко са засегнатите. Очевидно схемата е работила доста дълъг период от време при това в големи мащаби", каза Иван Демерджиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
малък иванчо

малък иванчо

17.02.2023 | 16:41

иванчо,гледай си ежедневната работа,че ти за нея нямаш акъл,а си трогнал да оправяш големите бакии!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?