71

Цветан Цветанов: И съдийката, и прокурорът по "Октопод" бяха отстранени

Един от свидетелите почина при неясни обстоятелства при едно ПТП, а много други се отказаха, заяви бившият вътрешен министър

 

„Държавата се връща във времена, когато поръчковите убийства бяха ежедневни в криминалните хроники“. Това заяви в ефира на bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с убийството на бизнесмена Алексей Петров. Той бе първият министър, тръгнал да преследва бившата барета, като дори кръсти разследването "Октопод", правейки препратка към мафията. 

Според Цветанов немалко факти около въпросното дело „Октопод“ са останали неизказани. Той припомни какво се случи и с наблюдаващия прокурор по делото след февруари 2013 г.

„Започнаха процедури по неговото отстраняване, наказание. Какво се случи с една съдийка, която гледаше делото „Октопод“ – Румяна Ченалова. Знаете какво се случи с нея – излезе от съдебната система. Какво се случи с един от свидетелите, който почина при неясни обстоятелства при едно ПТП? Да припомня, че и много от свидетелите се отказаха“, каза Цветан Цветанов.

Убийството на Петров не пропусна да коментира и бившият прокурор №1 на България Иван Гешев. 

„Отново сме свидетели на показно убийство на български граждани, което се случи посред бял ден в столицата на „европейска“ България. Този отвратителен акт на насилие за пореден път показва безсилието на българските политици да се справят с беззаконието и ширещата се престъпност в страната.", коментира основателят на „Справедливост за България“. 

И той също като Цветанов е на мнение, че държавата упорито се връща към мутренските години на миналия век.

„Днес, както и тогава, българските граждани не могат да бъдат сигурни не само за бъдещето си, но дори и за живота си“, заяви той. Гешев също заяви, че по негово мнение "до убийството на Алексей Петров се е стигнало съвсем закономерно", като той се осланя именно на опита за покушение срещу самия него преди само 3 месеца. 

„Тогава водещите политици на сегашната „сглобка” реагираха с пренебрежение и насмешка. Никой не обърна внимание на разпадащата се държавност. Превърнаха ни в бананова държава от третия свят“, Иван Гешев.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пишещ

пишещ

16.08.2023 | 17:06

цецко,ако знаеш нещо СЪЩЕСТВЕНО И ВАЖНО - кажи си!Не се бой,бъди мъж!

Отговори
4 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?