46

Ценко Чоков и синът му влизат за 5 г. в затвора

"Умри, свиня, пребий го тоя, тоя ли не можеш да пребиеш", крещял скандалният кмет на Галиче

Върховният касационен съд потвърди определеното от Апелативния специализиран наказателен съд, с което на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков бе наложено наказание от пет години затвор за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и палежи.

Съдът намали наказанието от 7 години лишаване от свобода на сина му Мартин Чоков, определено от втората съдебна инстанция за изнудване чрез закана за убийство и нанасяне на телесни повреди. За него Върховният касационен съд постанови окончателно 5 години затвор, след като го оправда по едно от множеството повдигнати му обвинения -за незаконна банкова дейност.

Със същото решение върховните съдии потвърдиха и 5-годишните наказания, наложени от Апелативния специализиран наказателен съд на подсъдимите Димитър Каменов и Иван Тодораков.

Делото влезе в съда през 2017 г., а на 10.05.2018 г. първоинстанционният Специализиран наказателен съд осъди Ценко Чоков на 4 г. и 6 м. Синът му Мартин Чоков, Димитър Каменов и Иван Тодораков бяха осъдени на по 4 г. лишаване от свобода.

В решението си Върховният касационен съд подчертава особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие.

В решението си ВКС подчертава особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие.

"Умри свиня, пребий го тоя, тоя ли не можеш да пребиеш" - така крещял Ценко Чоков, докато налагал с брадва по главата и тялото младеж от селото, припомня "Дир". В мелето участвал и синът му, който също ритал и удрял момчето.

След като откарал сина си в болницата, бащата на пребитото момче се върнал в село Галиче и се срещнал с Чоков, който му казал: "Направо ще го ликвидирам, ще го смачкам тоя човек".

Решението на върховните съдии е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Реалист

Реалист

13.07.2022 | 16:51

Какво заслужено - 5 години, от които ще лежи 2, пълен смях е това нашето правосъдие. За кокошка няма прошка, за милиони няма закони - за това сме на тоя хал!

Отговори
9 0
данкоплатец

данкоплатец

13.07.2022 | 16:19

НАЙ ПОСЛЕ МУТРИТЕ И БАНДИТИТЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО

Отговори
15 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?