71

Цената на купения глас скача - удари 150 лева! Говори Демерджиев

Плащало се на две части - едната преди, а другата след упражняването на вота 

 

150 лв. удари цената на купения глас за изборите. Това каза пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, според данните, с които разполага министерството, плащането за един купен глас се прави на две части - едната преди, а другата след упражняването на вота. 

Относно акциите на полицията в Казанлък и Гурково, Демерджиев посочи, че са по негово разпореждане и че има 12 арестувани. "Открити са наркотици. Има и данни за лихварска дейност, както и принуда върху различни хора", каза министърът. 

"Всеки ден се променят данните. До вчера имаше образувани 48 досъдебни производства за купуване и продаване на гласове. Това е повече в сравнение със същия период за предходните избори. Сигнали има ежедневно, има и задържани", посочи Демерджиев. Относно прилаганите схеми, той коментира, че са най-различни, в това число свързани с обещания за социални услуги. По думите му се засилва и корпоративния вот. 

"Отдавна сме свързали парични потоци с партии. Сега не мога да обявя кои са партиите. През тази седмица ще имаме интензивни полицейски операции. Ще се провеждат ежедневно и в различни населени места", каза още Демерджиев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тъ Така Де

Тъ Така Де

24.03.2023 | 20:21

Хубуууу чъ мъ инфурмирахте другарю Дремеджиев Иначе за 15 лефа щях да се изкряскам

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?