1553

Бойният кмет на Дупница с обвинение! Заплашил шефа на полицията

Бойният кмет на Дупница Първан Дангов, който се прочу със соц празнуването на 9 май, го закъса. Той е с обвинение за отправяне на заплаха към полицейски шеф и семейството му.

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление . Имено – закана с престъпление против личността на длъжностно лице.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в извършване на престъплението. Установено е, че на 15 март 2024 г. в Дупница той се заканил по телефон с престъпление против личността на длъжностно лице – временно изпълняващ длъжността началник на РУ на МВР гр. Дупница по повод изпълнение на службата му. Освен това той отправил закана с престъпление и против личността на негови ближни.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил Първан Дангов е привлечен в качеството на обвиняем. Днес обвинението за извършеното престъпление му е предявено в присъствие на неговите защитници, информираха от прокуратурата. 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?