71

Борецът Терзиев с ответен удар: Гущерови ми дължат много пари, пращал им съм охрана

Олимпийският медалист Кирил Терзиев определи твърденията на Светлана Гущерова като измислица и заяви, че също е подал жалба в полицията и прокуратурата

 

Бившия борец и олимпийски медалист Кирил Терзиев коментира пред struma.bg твърденията на плеймейтката Светлана Гущерова, че я е пребил пред трите ѝ деца. 

Той определи твърденията на Светлана Гущерова като измислица и заяви, че също е подал жалба в полицията и прокуратурата.

„Лъжа е, че съм нападнал Светлана. Семейство Гущерови ми дължат много пари и затова си измислят истории и небивалици. Опитват се да ме очернят и изкарат престъпник, за което ще си търся правата по съден ред.

Ние сме близки приятели от много време. Със Светлана се познавам по-отдавна, а със съпруга й от 2-3 години. Помагал съм им, като съм изпращал хора от моя край да им гледат децата, пращал съм им охрана и шофьори.

Винаги съм бил добронамерен,  давал съм им пари да си купят кола. Подал съм жалба в полицията и прокуратурата. Истината ще се разбере”, заяви Кирил Терзиев във вторник вечерта.

„Кирил е син на свещеник. Израснал е пред очите ми, защото сме съседи. Винаги е помагал на отбора по борба, както и за другите спортове. Никога не е бил конфликтен, той е спортист и не вярвам, че може да посегне на жена.

Той е много близък с Гущерови, виждал съм техния автомобил пред къщата му в село Самуилово“, заяви кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, който беше искрено изненадан, че името на 40-годишния му съсед е замесено в такава история.

Кирил Терзиев се ползва с авторитет в родния си град Петрич и в миналото е включен в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ. Това се случва, след като става олимпийски медалист. Той печели бронзов олимпийски медал от Пекин 2008 г., а в спортната си кариера има още два медала от европейски първенства в категория до 74 килограма – бронз от Вилнюс 2009 и сребро от Баку 2010.

40-годишният Терзиев е женен и има 10-годишен син. Продължава да се занимава със спорт, но вече като треньор по борба, като единият от клубовете му „Митекс“ е регистриран в Благоевград. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?