1553

Блокада до София заради застреляния младеж

Жителите на столичния квартал "Ботунец", които протестират заради убийството на 18-годишен младеж от полицай, възнамеряват да продължат с акциите си всяка вечер, докато не бъдат освободени от ареста другите двама младежи, заподозрени в нападение и кражба. 

Те настояват да бъде наказан полицаят, който простреля младежа. Майката се обърна към охраняващите протеста полицаи: "Господин полицай, не се смей, защото никой не е застрахован, детето ми не е рецидивист и убиец, а убийците сте вие, вие ми убихте детето".

"Нека да бъдат освободени. Искаме справедливост за Светльо и нека полицаят бъде наказан".

"Ние дойдохме да протестираме за момчето. Искаме справедливост, това е всичко, искаме справедливост. Не го познавам, не съм от тука, но съм чула за него и съм на протеста заради това да го подкрепя".

"Протестираме, за да освободят момчетата и полицаят да понесе наказанието. Момчетата и тримата ги познаваме. Не са такива момчета, не са лоши момчета. Много добри момчета са даже. Всеки ги знае и на всички са помагали", казаха участници в протеста, съобщава БНР.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бай Манчо

Бай Манчо

20.09.2023 | 22:11

Каква справедливост , какви пет лева искат орките от Ботунец ? Ами пребитите и ограбени от тях ? За тях кога ще има справедливост ? Повишение в чин на полицая и да взимат пример колегите му !

Отговори
15 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?