71

Българинът озверя: Мъж намушка с нож две жени, барикадира се с една от жертвите

Мъж се барикадира в жилищна сграда в село Рупци, община Червен бряг. Той е нанесъл прободни рани на две жени, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е получен на 4 юни. 62-годишният мъж, с влошено психично здраве, е нападнал жените - на 76 и 73 г.

Установени са счупени домакински съдове и потрошено имущество. Мъжът е отказал да изпълни полицейско разпореждане и се е барикадирал в кухня с едната от жертвите си.

За да преодолее съпротивата му полицай е произвел изстрели в безопасна посока. Служителите са успели да влязат в помещението и да изведат мъжа с белезници.

73-годишната жена е настанена в болница в Плевен - без опасност за живота. Там е приет и извършителят, който също е без опасност за живота. Предвид заболяването на мъжа той ще бъде настанен в психиатричното отделение на болницата, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

Тя допълни, че 62-годишният е многократно лекуван и лекарите са запознати със състоянието му. Мъжът е задържан за 24 часа и е осигурена полицейска охрана в болничното заведение. По случая се води разследване и е сезирана прокуратурата.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?