46

Българи ли са екзекуторите на Къро

Министър Иван Демерджиев не отговори на въпрос за имунитета на Борисов.

Служител на МВР се намира в ЮАР. В неделя ще се върне и ще донесе подробности от разследването за убийството на Къро. В момента работим оперативно по отношение на изясняването на потенциалните убийци. Дотук надделява версията, че не са българи. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, предаде NOVA. 

Според него няма информация Петьо Петков - Пепи Еврото да е извън страната, а в момента всички служби са впрегнати в издирването му.

"Нямам данни да е бил в този ресторант по време на акцията. Не мога да кажа дали има задържани. МВР само връчва призовки или изпълнява постановления. Също така оказваме съдействие за определени процесуално-следствени действия", заяви той.

По думите му полицията не може да обезпечи бившата жена на Петьо Петков да си вижда детето. "Странно е да не може да намери адвокат, който да ѝ помогне", посочи министърът. 

Действията, извършени в последните дни, са в изпълнение на постановления на прокурори, каза Демерджиев по повод акцията, при която бившият следовател Петьо Петров бе обявен за издирване. "Ние не сме активна война в тези войни, които се водят", каза министърът. Той отказа да отговаря на въпроси по темата, тъй като водещи са от прокуратурата. 

По повод искането за отнемането на имунитета на Бойко Борисов, направено вчера от наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт", министърът каза, че не е запознат в детайли. Добави, че актовете на прокуратурата подлежат на съдебен контрол. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Тошко

Тошко

31.05.2023 | 23:37

Кво значение има кой го е убил . Ште го хванете за . Ами за какво го убил . Или само ние не знаем Нормалните хорица Не като него къри де Луксозни предградия Кушти за милиони Бодигардове

Отговори
5 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 23:54

така е господине

Отговори
2 1
Хм…

Хм…

31.05.2023 | 23:19

Откога обяснявам, че не са българи. Наели са някакви африканци и те са си свършили работата по африкански. Разбили вратата, изтрепали всички. Пълна трагедия. А какви изпълнители наемаха някога, руснаци, украинци, сърби… Един куршум и край. Чиста работа, никакви следи, всъщност дори не се знаеше, чужденци ли са или не, само се предполагаше заради професионализма им.

Отговори
2 2
Мхм

Мхм

01.06.2023 | 08:37

Цигулари може да са, от Оркестъра.

Отговори
0 0
Не знам и не мога

Не знам и не мога

31.05.2023 | 22:54

Ако искат з един час ште го открият. Ама по добре да казва не знам И не мога . Нека някой нормален не тяхен човек Да сгреши за минути го намират Ха ха ха .

Отговори
4 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?