46

Автобусът-убиец от трагедията в Бургас бил бракуван и препродаван

Какво е известно за автобуса, с който са превозвани бежанците? Оказва се, че той е бил бракуван и препродаден, докато накрая попадна при трафикантите, предаде БНТ

Големият въпрос тук е как автобус, който е бил дерегистриран и освен това е явно със съмнителни номера се е движел по пътищата на страна и е стигнал до границата.

Маршрутът на автобуса изглежда може да помогне за разплитане на цялата престъпна схема.

Автобусът е бил бракуван в Кърджали и продаден на фирма от Хасково, която се занимава да търгува с различни превозни средства. Нейната база е в Харманли, където е и бежанският център.

Екип на БНТ беше пред паркинга на фирмата "Тони 2004" ЕООД. По тяхна информация НАП-Пловдив е започнала проверка на финансовото състояние на фирмата, която е купила бракувания вече автобус.

Бившият собственик на автобуса, който катастрофира сутринта в Бургас, пълен с мигранти, е Петко Найденов Костов, който има транспортна фирма. По информация на диспечерите от автогара Кърджали негови автобуси са спрели да обслужват редовни линии преди много години и напоследък се занимавал със случаен превоз. Наш екип потърси собственика в седалището на фирмата.

Фирмата "Виржиния Н" е регистрирана на адрес в квартал Възрожденци в Кърджали, не намерихме собственика на мястото, но разговаряхме с неговите деца, които ни казаха, че той е извън града. Самия той не пожела да разговаря.

След като автобусът бил отписан от системата на КАТ-Кърджали, той е бил продаден на хасковска фирма, която има автоборса в Харманли.

"Автобусът е собственост на хасковска фирма, тя на свой ред го закупува от кърджалийска такава, този автобус е бракуван. Няма никакво основание да се движи по пътищата на страната, изяснили сме как е придобит, задържан е собственикът, който го е предал на тези две лица така че се работи и там", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на МВР.

Опитите ни да се свържем със собственика на борсата Иван Попов, се оказаха безуспешни. Синът му отказа да разговаря. Автобусът е бил в много лошо техническо състояние и според прокуратурата не е напускал пределите на страната. Регистрационните му номера обаче са нидерландски и не отговарят на марката и модела на превозното средство, така че вероятно са крадени.

За последните две седмици в Хасковско са задържани двама сирийци, които са превозвали нелегални имигранти. Задържаните също са били сирийци и са карали с недействителни регистрационни табели. Били са със статут на хуманитарни бежанци и също са от бежанския център в Харманли.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Внимание!

Внимание!

25.08.2022 | 22:28

Същият този автобус, миналият или в началото на този месец го видях някъде, но не помня дали беше в Пловдив или другаде.

Отговори
2 4
Хубууу Бя Ама

Хубууу Бя Ама

25.08.2022 | 22:24

Ами да фатят и разкостят първом тия от ХАПИ дето бая пара хапват от бездъната каца със Минетките Кък тоя аутобус съ я движел без маршрутна карта Джипиес система или минетка по пътищата на България Май разкостването на системата трябва да започне от това гнездо на търтейте клечещо във храстите и под сенките

Отговори
3 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.08.2022 | 22:20

ДОБРИТЕ ченгета отиватна НЕБЕТО при БОГ лошите си ХОДЯТ навсякъде

Отговори
2 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.08.2022 | 22:19

БОГ да прости загиналите ПОЛИЦАЙ МИР на ДУШИТЕ им

Отговори
2 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.08.2022 | 22:18

СПОКОЕН прав СТЕ а тия мигранти са убийци в пъкъла да горят в ИНТЕРНЕТ има ВИДЕО как АВТОБУСЪТ помита патрулката

Отговори
4 3
Спокоен

Спокоен

25.08.2022 | 22:03

Сега е редно тия Ганьовци ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ буквално да ги разкостят!

Отговори
4 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?