49

Асен Василев съди Делян Добрев за 250 хил. лв.

 

Така серията от граждански искове между политици продължава

 

Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, потвърдиха за "24 часа" от Софийския градски съд. Делото още не е насрочено, разменят се книжа. Искът на Василев към колегата му от парламента е за 250 хил. лв. Първо ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв., колкото е границата, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд. По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов, за половин милион, но частичният иск е за 10 хил. лв. и затова е в Софийския районен съд като първа инстанция.

Делото на съпредседателя на "Продължаваме промяната" срещу депутата от ГЕРБ е за серия от статуси във фейсбук и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково нарича Василев и съпартийците му "измамници с бели якички", които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и "вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки".

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!", призовава Добрев във фейсбук, защото Асен Василев се тръшкал за прогнозите на ЕК. 

 
"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? Един вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото отново е в Софийския градски съд. Така серията от граждански искове между политици продължава. Освен тези дела Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хасан бей г’ей и Киро простото се пенят и съдят на воля,в опит хем да

Хасан бей г’ей и Киро простото се пенят и съдят на воля,в опит хем да

02.02.2023 | 11:51

Докарат някой лев още,хем да вдигат пушилка и някой да ги забележи,защото всеки вече извръща глава само като ги види,камо ли като отворят лъжливите си уста!!

Отговори
2 4
ПП+ДБ=ЛГТБ

ПП+ДБ=ЛГТБ

01.02.2023 | 21:16

Кокорчо, какво прави Спецов и ПростоНаско любевен триъгълник има ли?

Отговори
4 5
Всички от" Хюстън" ,

Всички от" Хюстън" ,

01.02.2023 | 20:16

в една ракета на "Мъск" и на обратната страна на Луната. Делянчо командир, щото още води във взетото от кацата ни, но Асенчо е бърз като лекоатлета, Болт. И квото присвоили чуждо, национализация и за децата.

Отговори
2 0
Какъв Кокор

Какъв Кокор

01.02.2023 | 17:28

Какъв Пeдaл

Отговори
7 9

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?