71

Арестуваха знаков бизнесмен преди пресконференция за „Осемте джуджета“ ВИДЕО

Кристиян Христов е приближен до Петьо Петров, известен като Пепи Еврото 

Служители на ГДБОП арестуваха пред входа на БТА  Кристиян Христов. Бизнесменът е приближен до Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Христов трябваше да даде пресконференция в Националния пресклуб на агенцията на тема: „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“, пише dariknews.bg. 

Малко преди 14:00 часа служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на ГДБОП, която го отведе. Христов не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде преконференцията и след това да  бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Кристиян Христов арест

БТА

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета".

Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Кристиян Христов арест

БТА

Впоследствие стана ясно, че прокуратурата е постановила Христов да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров (бивш шеф на Столичното следствие) и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване. 
 

 
Разкрития от бившата жена на Петьо Петров

Междувременно Любена Петров, бивша съпруга на Петьо Петров, каза в интервю за "Антикорупционен фонд", че е разпознала почерка му в писмото-заплаха срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти на ден. Няма вариант това писмо да е писано от друг човек", категорична е Петрова. 

В средата на май на пресконференция обвинител №1 показа сканирано копие на заплашителното писмо, което получил след завръщането си от САЩ. В него се настоява той да подаде оставка от поста главен прокурор на България. В писмото пише:  

"Здравей, 
както е казал Мечо Пух "понякога седя и си мисля, а понякога само си седя". 
Е, днеска седя и си мисля: 
Всяка приказка си има край и краят на тази приказка дойде. Настрои всички срещу себе си, остана сам на върха на гола скала. А духа вятър. 
Направи невъобразима глупост с този "взрив". 
Обърна се срещу нас. А това не е донесло на никой нищо добро, още повече, че никога не сме ти поискали нищо - дори и лукче. 
Но ти казвам: Никой няма намерение да предприема каквото и да е било срещу теб. 
Затова те моля: Иди си с мир до десет часът сутринта в понеделник, за да натисна един "Enter". Животът продължава и ще имаш своята зона на комфорт. 
Оставам с добри чувства към теб и семейството ти. 
А пък някой ден може и ти да почерпиш пура и уиски. 
Don't worry be happy!"

 


 

Петрова разказва и как бившият ѝ мъж имал компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати и как е помагал за кариерното израстване на прокурори. 

Случилото се срещу главния прокурор Иван Гешев е една от причините да реши да говори три години по-късно. Другата е, защото се чувствала заплашена от "човек с огромно влияние в съдебната система и с помощници на най-високо ниво в нея". 

"Последните месеци се случиха много страшни неща в тази държава и в някои от тях виждам почерка на моя съпруг", казва още Петрова. Един от примерите за случващите се "страхотии в тая държава" е арестът на неин познат, за когото Петров мислел, че са интимни, а именно Тони Иванов - Парфюма. 

"Първо го спряха за някакви полицейски лампи, опитаха се и политически да го извъртят, защото той е симпатизант на ПП-ДБ. А Петров има една любима приказка: "Като няма доказателства, ще си ги донесем", каза тя във връзка със записите, разпространени от прокуратурата, в които се твърди, че участват Тони Парфюма и Къро. 

Говори и за корупция в съдебната система, като по думите ѝ много корумпирани магистрати са ходили при Петров. "Много зависи от случая, сумите - не са били като за кафе и цигари. Но не само пари - апартаменти, коли, кой от каквото имал нужда. Те все са бедни и все под наем живеят. Някои минаваха само с обещания за кариерно израстване", казва бившата съпруга на Петров. 

Запитана кои са основни партньори на Петьо Еврото в съдебната система тя каза: "Петров винаги е бил на приливи и отливи. Днес те харесва, утре те мрази, в другиден му трябваш и пак те харесва. Но един от основните е Борислав Сарафов.

По повод появилите се снимки преди дни на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов с бившия ѝ мъж и твърдението на заместник главния прокурор, че кадрите са от момент, в който трябвало да се види с главния прокурор, тя коментира: "Гешев никога не е идвал в ресторанта. Сарафов идваше редовно, но рядко със семейството си, идваше по работа". 

Емилия Русинова е другият човек, на когото Еврото разчитал много. Идвала в ресторанта два-три пъти седмично и "едва ли са обсъждали промоции". 

"Петьо Петров, както се оказа, не е най-приятният човек на света и малко хора идваха по приятелска линия, за да си говорят за музика с него и за книги. Малко хора идваха за това. Идваха за пари - дали да оставят, дали да вземат".


Ролята на самата Павлова като съпруга на Еврото била: "Винаги е било шарено. Дали трябва някои да се заснема, дали да се проследи. Според случая и човека". 

Любена твърди и че от година и девет месеца не е виждала детето си, което по думите ѝ е отвлечено от бащата, с когото са разведени от март миналата година. Не можела да си намери и адвокат повече от две години, "който да иска да се занимава с това". "Въпреки съдебното решение той реши, че е недосегаем", допълва Петрова. 

Твърди и, че "редовно през хора" получава заплахи от него". "Преди няколко дни разбрах, че съм бременна и вместо да се зарадвам, се ужасих от това каква ще е реакцията на Петров, когато научи за това. Ужасих се какво би направил на момчето, с което живея, какво би направил на мен", споделя още Любена.

Прокуратурата потвърди, че Петров е обявен за издирване 

Междувременно Софийската районна прокуратура се самосезира след разпространената информация в медиите за принуда и незаконни записи. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29 май т. г. в София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период, без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. 

По досъдебното производство обвинение е повдигнато на лице с инициали П.П. Мъжът не е намерен и в момента е обявен за издирване, посочват от прокуратурата. 

До момента са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси в София. Предстои назначаване и изготвяне на експертизи, както и разпити на още свидетели. Ако в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица, посочват още от прокуратурата. 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
17 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 21:39

пречупете гръбнакът на престъпноста крайно време е

Отговори
3 3
Няма време!

Няма време!

31.05.2023 | 18:57

А Мамения безскруполен крадец ,кога ще го арестувате и ще му конфискувате всички имоти и пари за откраднатите от общината над 100мил.лв?А безумното лице ЗД ,кога?Тези Гербераска пасмина даже е откраднала повече пари от вожда им!Арести и затвор за грабителите на Пловдив!

Отговори
14 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 21:22

точно в целта

Отговори
2 3
МЪЛНИЯ В ПИК!Правят Кристиян Христов защитен свидетел,ако пропее срещу

МЪЛНИЯ В ПИК!Правят Кристиян Христов защитен свидетел,ако пропее срещу

31.05.2023 | 18:33

Пепи Еврото и Сарафов-двамата го натискали да даде пресконференцията https://pik.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%84-news1177563.html

Отговори
1 5
Куцуздуй

Куцуздуй

31.05.2023 | 17:56

А едно време какви Герой на цоциалистическият труд имахме А сега някакви мижави знакови бизнесмени за който утре вдругиден след месец след два година или десетилетка Пуркурутурата ще ви съобщи че са Света вода ненапита Чууууууууууйте Бя интервюто на онази Момина сълза на Пепи Еврото метресата със милиони във пари и имоти кък горко плаче специално Направо ще ви разплаче Нали е завършила курс по актьорско майсторство Направо Дева Мария Непорочна Нали

Отговори
2 4
Ут Кузлудуйййййй

Ут Кузлудуйййййй

31.05.2023 | 17:34

Град Козлохуй ти ближеш ли по цял ден и нощ уиииииии Явно ближеш Тъ ближи си пишока доде все още можеш Нъл тъй Бог да тъ прости

Отговори
4 2
Пловдив

Пловдив

31.05.2023 | 21:23

как не вие С р а м

Отговори
2 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 17:01

33 Г о д и ни п о г у б е н а Р о д и н а

Отговори
3 7
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 16:48

м а ф и я т а с и има Д ъ р ж а в а

Отговори
6 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 16:47

Яна е точна Завладяна Държава

Отговори
5 2
Солта

Солта

31.05.2023 | 16:27

Какво означава титлата в България "знаков бизнесмен "?

Отговори
6 0
Западняк

Западняк

01.06.2023 | 03:41

Мутра.

Отговори
2 0
Минаващ

Минаващ

31.05.2023 | 16:26

Боко тиквата се опитва да ги накара да замълчат. Свинята гнусна не си дава имунитета, но той не е вечен.

Отговори
18 3
222

222

31.05.2023 | 16:51

не само че ни си го дава, ами и моралистите от промяната няма да гласуват сваляне т.е. вече е техен господар и съдружник, честито на техните заблудени гласоподаватели

Отговори
6 19

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?