71

Арабаджиеви в съда: Имали ли са връзка с Нотариуса? СНИМКА

Маринела и Вълчо отказаха коментар за обвързването им с Мартин Божанов. Имената на двамата бяха споменати покрай списък, свързан с убийството му.

 

Маринела и Вълчо Арабаджиеви дойдоха днес в съда по делото, което се води срещу тях.

Те отказаха коментар за обвързването им с Мартин Божанов. Имената на двамата бяха споменати покрай списък, свързан с убийството на Божанов.

Пред журналисти семейството отказа да коментира случая. Двамата заявиха, че ще говорят за казуса на друго място. 

 

БТА
 

"Има време, ще чуете", бяха думите на Арабаджиев. Съпругата му отказа да отговори и дали са имали контакт с Божанов.

Преди дни председателят на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, и депутат от "Продължаваме Промяната – Демократична България" Никола Минчев съобщи, че е изпратил на всички членове на временната комисия доклада, който Атанас Атанасов е получил.

Минчев каза тогава, че в списъка са около осем-десет имена и няма споменати политици. Попитан за имена на хора, които са били жертва на групата около Мартин Божанов, той обясни, че има описани конкретни казуси, но са бегло споменати. Минчев посочи, че казусът на Ивайла Бакалова и този на семейство Арабаджиеви присъстват. 

Арабаджиеви бяха предадени на съд от закритата специализираната прокуратура през 2019 година. Срещу тях има обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, укриване на данъци и пране на пари. Престъпленията, според прокуратурата, са извършени в периода от 2013 г. до 2018 г.

Според обвинителния акт в качеството си на лица, които осъществяват фактически действия и функции по управлението на търговски дружества, умишлено склонили представляващи въпросните дружества да избягват установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Фирмите декларирали и осчетоводявали доставки от фирми от типа "липсващ търговец".

Арабаджиеви бяха задържани в испанския град Барселона през март 2019 г., тогава срещу тях имаше издадена европейска заповед за арест. Два месеца по-късно се стигна до екстрадиране в България, предаде dariknews.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
ertret

ertret

21.02.2024 | 22:28

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим----- https://da.gd/menx

Отговори
0 0
Ако някой

Ако някой

21.02.2024 | 22:27

заслужава да бъде изнудван, това са тези двамата. Те крадоха и изнудваха и понеже са лакоми гъzове, не искаха да плащат данъци. Сега ще си харчат милионите на лафката в затвора.

Отговори
3 0
Гюро

Гюро

21.02.2024 | 17:51

Отговорът на Арабаджиеви е повече от красноречив! Ако човек не е имал контакти с нотариуса, без да издава някакви тайни, отговорът би бил НЕ. Фактът, че те отказват коментар показва едно - имало е контакт. От тук нататък не е ясно какво ще им бъде позволено да кажат. Защото поръчителите им са на жълтите павета - т.е - в играта са и са застрашени от истината. Не е ясно доколко и Божков има някаква депеша от същото лице за прибирането си. Но дали ще има топки да говори???

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

21.02.2024 | 16:24

Тези Арабаджиеви ли .

Отговори
5 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?