4020

Андрей Гюров обжалва решението на антикорупционната комисия

Днес в Българската народна банка бе получено уведомление от Андрей Гюров относно подадена от него жалба срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията от 24 юни 2024.

Комисията за противодействие на корупцията на 27 юни уведоми Българската народна банка за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Андрей Гюров, подуправител, ръководител на управление „Емисионно“, заявяват от БНБ.

Българската народна банка ще предприеме съответните законосъобразни действия след произнасянето на съда, съобщават още от БНБ.

Гюров бе избран за подуправител на БНБ през м. юли миналата година. Тогава Гюров бе народен представител от ПП от 2021 г. През 2022 г. година той беше предложен за гуверньор на БНБ, като тогава се конкурираше за поста с Любомир Каримански от ИТН. Тогава се стигна до сблъсък между коалиционните партньори ПП и „Има такъв народ“, до избор на управител на банката не се стигна. Впоследствие партията на Слави Трифонов напусна коалицията и кабинетът на Кирил Петков падна.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?