4020

Адвокатът на Антикорупционния фонд: Доказателства, касаещи главния прокурор не са във властта на негови подчинени

„Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или много подчинени”. Това каза пред Нова телевизия адвокатът и старши правен експерт в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов.

Коментарът му е по повод опасения, че може да изчезнат доказателства за корупция и влияние в съдебната система. Те са били събрани от имоти на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция. Тези от Гърция са в Софийската районна прокуратура, твърди Янкулов, а тези от България – във Върховния касационен съд.

„Последната информация е, че съдия Талева, която е прокурор по разследване на главния прокурор или негов заместник, ги е изискала от СГП”, допълни правният експерт в Антикорупционния фонд. Според Андрей Янкулов „съществуването на някакви нормативни правила за боравене с веществени доказателства не е гаранция, че проблеми с тях при самото им съхранение не могат да възникнат”. По думите му не е невъзможно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде заменено.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

04.03.2024 | 09:26

Първо напишете какво е това антикорупционен фонд, защо е фонд, какви са целите и задачите му, кой го е създал. Аз не съм убеден, че това е българско НПО, щом се захранва от сорос, цонд"америка за бъюгария" и нидерландското посолство. Поне така пише в Уикипедия. Да не вземат да лъснат некои мръсотийки, а?

Отговори
2 12

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?