4020

Адвокат Рангелов: Живко Коцев вероятно има сделка с прокуратурата

Мисля, че премиерът в оставка Николай Денков много се заблуждава за натиск от системата върху главния секретар на МВР Живко Коцев. Той е говорил, но притиснат от външни обстоятелства – вероятно е осъзнал, че няма как да не бъде разкрита връзката му с арестуваните по обвинение за организирана престъпна група лица (бел. авт. - появилите се снимки на Живко Коцев с контрабандиста Стефан и Марин Димитрови).

Това заяви пред  bTV Людмил Рангелов, който защитава арестувания шеф на Агенция "Митници" Петя Банкова.

"Изглежда по поведението на Коцев, че е сключил сделка с главния прокурор", разкри адвокатът. 

Петя Банкова и Никола Николов-Паскал са с обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с контрабандистите - бившият шеф на ИАРА Марин Димитров-Ярата и сина му Стефан Димитров. В края на миналата седмица съдът остави Банкова и Стефан Димитров за постоянно в ареста. Тогава изтекоха снимки на главния секретар на МВР Живко Коцев, който хвърли оставка, а след това се отказа от решението си, с Марин Димитров – Ярата. Снощи изтече протокол от разпит на свидетел номер 3, за който се смята, че е именно Живко Коцев. От думите на свидетелят става ясно, че той е служител на МВР, знае, че Стефан Димитров и баща му Марин се занимават с контрабанда, но контактува с тях, за да има информация. Запознал се и със сочения за контрабандист Паскал. 

Според юриста Петя Банкова е незапозната с високите политически игри. В делото няма информация за връзка на Калин Стоянов с обвиняемите, допълни адвокат Рангелов. 

"Принципно може да се измъкне, но това е една временна защита", каза още защитникът по отношение на това ще се измъкне ли Коцев само като свидетел в случая, без да е обвиняем.

"Главният прокурор нищо не може да му осигури, само тази временна защита", разкри той.

Рангелов предупреди – ако е имал конкретна информация за контрабандни канали, трябвало е да я съобщи навреме, като главен секретар на МВР, а и в морално отношение. Рангелов уточни, че при подаване на информация, Коцев трябва да го стори така, че да има документални следи – Рангелов подчерта, че такова нещо засега не е известно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Адвокат смълча Денков пред очите на цяла България: Много си заблуден!

Адвокат смълча Денков пред очите на цяла България: Много си заблуден!

09.04.2024 | 13:53

https://demokrat.bg/archives/40936

Отговори
4 0
Антон

Антон

09.04.2024 | 10:54

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Отговори
0 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?