1553

Адвокат на рекетиран от Нотариуса: Гледаме "Ни чул, ни видял"

Станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял" при изслушването на прокурор Невена Зартова, подала оставка преди дни като ръководител на Софийската районна прокуратура. Това заяви в ефира на "Говори сега" Ася Манджукова - адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който твърди, че е бил жертва на схемите на Нотариуса.

"Вчера станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял". Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно с процесуалните закони, с правилата на правораздаването, но някак си те не участват в тях", заяви в студиото на "Говори сега" Ася Манджукова - адвокат на Йоаким Каламарис.

Ася Манджукова

Най-известен стана случаят с гръцките инвеститори съсобственици в известен мол и магазин за мебели. Първи за схемата за натиск разказа изпълнителният директор на "Данаос девелопмънт" за България Анастасиос Дикос в интервю за в. "24 часа".

Дикос твърди, че всичко започнало заради проект за жилищно строителство върху един от имотите на дружеството. Проблемът дошъл от две къщи в съседство с имота, на който ще се строи. Едната е на високопоставена служителка на НАП, която подава сигнал в прокуратурата и жалба срещу заповедта на главния архитект на София за одобряването на ПУП за строящия се обект.

След съдебни спорове с частни лица и институции, спечелени от дружеството, се появява групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Добре известният вече случай беше разказан в четвъртък пред депутатите в парламента веднага след като бяха разпитани петимата ръководители на районната прокуратура, които подадоха оставки след скандала.

В разказите пред депутатите Йоаким Каламарис и адвокат Ася Манджукова разказаха за рекета и за подозренията им, че има сблъсък между две групи за влияние в съдебната система. Разкриха роднинските връзки около Нотариуса и поискаха депутатите сами да стигнат до политиците, които покровителстват схемите.

"Те изказаха възмущение към групировки, които осигуряват чадър, предотвратяване или пък решаване на проблеми, говоря групите около Пепи Еврото и другата около Мартин Божанов. Но някак си тези точно представители, които бяха вчера "ни лук са яли, ни лук мирисали", допълни Манджукова.

Мартин Нотариуса 

Защо казахте, че това е пълен цирк, г-н Каламарис?

"Защото това, което тези петимата са инцсценирали, не знам дали са били точно и петимата, или двамата основните Георгиев и лицето Зартова са в основата на този спектакъл. И виждам, че наглостта им на тях надделява. Даже те търсят да се изказват пред комисиите, пред ВСС, защото има една поговорка в България , че гузен негонен бяга", посочи Каламарис пред БНТ.

"Те са хора дълбоко обучени да преобръщат истината дори пред народните представители, хората, когато са поели поръчки срещу други хора", каза гръцкият бизнесмен.

Невена Зартова била поканена в кръга на Пепи Еврото, но отказала да се присъедини
Според него Зартова има "биполярен модел за разговор" и е "дама, която не знае къде се намира".

"Повдигането на толкова тежки наказателни дела с до десет години лишаване от свобода и възможност за конфискация на половината имущество, паралелно с други наказателни производства, наистина са в състояние да ти фалират бизнеса, включително чрез разрушаване на твоята репутация", категорична беше Ася Манджукова.

Според гръцкия бизнесмен целта е именно такава - да ти вземат имуществото. Това е схемата.

"Въпросът е защо г-н Борислав Георгиев е сметнал, че зад тези твърдения , които са тотално несъстоятелни, стои реално извършено престъпление", попита адвокатът на Каламарис.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Всички

Всички

24.02.2024 | 21:01

тия “жертви” къде са били досега? Защо трябва да им вярваме?

Отговори
2 6
Гюро

Гюро

24.02.2024 | 20:35

Безспорно - права е жената. Ето - и случая с Шопов - някой да "обърка" ключове с пищов? И "невинния" Шопов да наеме Лулчева /адвоката на Т. Живков/ ? Ни повече, ни по-малко! А и "потърпевшата" - да смени Люксембург с България? Колко ли пари са преминли от една банкова сметка в друга /или от един юрган в друг/? Може само да гадаем, но истината не бе чута в съда!

Отговори
5 1
Лошото е

Лошото е

24.02.2024 | 20:06

Лошото е , че Мирише!

Отговори
5 0
Пловдив

Пловдив

24.02.2024 | 19:59

И с това ще си останете за съжаление .

Отговори
4 3

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?