49

7000 евро платил мигрант от камиона ковчег, за да стигне до Германия

Трагедията за оцелелите е, че са се прегръщали със своите мъртви другари, казва Мариан Маринов, следовател по случая

"Водачите не са знаели, че хората загиват. Тези хора са си броили минутите си. 7 часа са преседели. Това е нечовешко. Трагедията за оцелелите е, че са се прегръщали със своите мъртви другари. Едно от лицата твърди, че е дал 7 хил. евро, за да бъде превозен до Германия." Това заяви Мариан Маринов, следовател по случая със загиналите мигранти.

"Тайниците са направени от много добри материали. Целта е била неутрализиране на термокамерите по границите. Ние сме задържали така наречените “мулета”. Водещата причина е алчността. Другите причини са глупостта, неграмотността. В такава клетка не може да се напъхат 26 човека. Тя е много здрава и няма как да я разбият." 

"Мигрантите търсят надежда. Те също са жертви. Не знаят къде се движат, изтощени са, гладни са. Нечовешко е състоянието им. Били са готови да се наблъскат в тези камиони. Ритали са се един друг. Най-малкото момче беше 15-годишно", добави той пред bTV.

Общо 18 мигранти бяха намерени мъртви в камион край село Локорско. В петък следобед няколко афганистанци спират мъж от село Локорско до София и го насочват към изоставен край пътя камион, в който са пътували. Човекът подава сигнал на тел. 112. На място първо пристигат от аварийната служба на Столичната община и кварталните инспектори. Оказва се, че в камиона ковчег има 18 трупа на мъже от 15 до 25 г. Други 34-ма оцеляват по чудо. Сред загиналите е и дете на около 7 г.

Седем души са задържани във връзка със случая.

Осъждан за трафик на бежанци е организаторът на канала, по който е трябвало да минат 18-те афганистанци. Петима бяха задържани часове след откриването на труповете, сред тях и собственикът на камиона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Xjjx

Xjjx

21.02.2023 | 00:33

Едно време за навлизане през границата се стреляше и стрелящият имаше 5 дни отпуск. Сега разследвате

Отговори
0 0
Мамицата ви чииииииифутска проклета

Мамицата ви чииииииифутска проклета

19.02.2023 | 17:42

Абе ти ТЪЪЪЪЪЪЪЪПАКО чиииииифутски Юдейски който си ми сложил минусче на коментара ми вадил ли си от ремаркето си мигрант Виждал ли си физиономията му на плъх промъкнал се във късна доба у ремаркето ми когато аз почивам Ти ли бе редакционно чиииииифутско плъхче клечещо зад компа и тряскащи минусчета га видиш думичката ЧИИИИИИФУТ Ще те открия гнидо Чииииифутска и смърта ти ще бъде по бавна и мъчителна от тая на мигрантите Гарантирам ти И майчиното ти Чииииифутско нагло мляко ще проклинаш

Отговори
0 0
ами

ами

19.02.2023 | 17:23

Нарушителите на границата на суверенна държава не са никакви жертви а престъпници.А тези 7000 евро сигурно талибаните им ги осигуряват за да окупират европейските държави.Незабавна депортация на оцелелите.

Отговори
1 0
Толкова сте плоски По тънки от лист хартия

Толкова сте плоски По тънки от лист хартия

19.02.2023 | 15:19

Значи Първом Те са нарушители на Българската граница и според Конституция и Наказателни закони А впоследствие Мисирките български уж Българския Съд уж Прикваритурата Българска уж дават превес и тежест на показанията на тези закононарушители А от где чак от Афганистан туй младо уж двайсетгодишно пичлиме се явява със 7000еврака у джоба А Турция със колко е пресякъл Сигур за едно Селям Алейкум

Отговори
2 0
Мислете Бре

Мислете Бре

19.02.2023 | 14:50

Абе що бе урунгели чиииииифутски все фащате шайфьора и от там нататък не продължавате За година време преди време от ремаркето си на Френска зимя съм вадил девет пъти мили ми мигранчета По седем -осем парцала Не мъ огря щастието да ми хванат Ингилизите поне един мигрант у ремаркето и да ми връчат кофа мастило за да пиша обяснение Кога кво и друго нищяло Нито ми се е случвало да ме глобят със 1300 стерлинги глоба на парче мигрант От там Ингилизия я зачертнах на моята географска карта Дори и като турист не бих я посетил А последния път във който открих у ремаркето мигранти и го закарах на визуален контрол пред франчушките полицаи Франчушкия Еврогейски полицай бе толкова недоволен че мигрантите трябва да му ги оставя у неговата Франчушка димократична страна а не да ги извозя у Ингилизия И нямаше как другаря Рьоте и Чииииифутската му компания да ме обвинят че съм превозвал мигранти от България към любимия им Еврогейски съюз Не По туй време работех вътрешно по релация Германия Инглиш Което ще рече на другаря Рьоте че вътрешното возене у любимата му Еврогея на мигранти е далеч по интензивно Нормално е за Еврогея от Южна Италия да си откриеш във ремаркето сред товара мигранти който искат да отскочат безплатно примерно до Германия или до Скандинавия щото там цоциалните ги раздавали на калпак А всъщност кой са причинителите на тази масова миграция Ония със Демократичните бомби и ония същите със хубавата си цоциална мечта политика А откъде идват средствата за тази политика на бомби демократични и цоциални придобивки Май от лихвите по кредитите Май от Застраховките Май от Мобилните оператори Май от Данъчната система Еврогейска Май от Печатницата на тоалетна хартия наречена по Еврогея Централна Еврогейска Банка Или от Световната Банка Мислете бе преди да пишете нящу за шофьора дето пък бил на всичкото отгоре и заварчик

Отговори
1 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?