4020

5000 лева обезщетение и голям срам: Осъдиха Фараона за чалга версията на „Моя страна, моя България“

Съдът осъди изпълнителя на чалга версията на „Моя страна, моя България“. Той трябва да прекрати нейното изпълнения и да плати обезщетение за нанесените вреди.

Решението е на Окръжния съд в Плевен, а самото дело е инициирано от Емил Димитров-син, който е собственик на правата на емблематичната песен.

„С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за установено, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента „Моя страна, моя България“, изпълнена и публично разпространена чрез видеозапис под името „Моя страна, моя Германия“, като осъжда извършителя да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента“, се казва в постановлението.

Признатият за виновен също така трябва да плати сумата от 4 000 лева - обезщетение за причинените му неимуществени вреди и сумата от 1 000 лева - обезщетение за имуществени вреди.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновски апелативен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Breks

Breks

08.04.2024 | 14:29

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 5
Най-после!Време беше!

Най-после!Време беше!

08.04.2024 | 12:35

Поне това потъпкване на националната ни гордост да е наказано.

Отговори
18 0
ДОК

ДОК

10.04.2024 | 12:51

Споделям! А онова нещо, съдийска или съдия, тези пари ги получава за месец като заплата. На толкова ли оценява щетата, за автора, за националната ни гордост!? Време е за дела в стил цат Борис I Покръстител или монах Михаил със сина си Владимир Расате! Иначе загиваме като народ и държава.

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?