3906

16 години затвор за Стоил след отцеубийството в Неделево

16 години затвор при първоначален строг режим получи Стоил Терзиев, който преби от бой баща си, заради скъсано яке и много алкохол. 


Пловдивският окръжен съд го призна за виновен в умишлено убийство. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в града под тепетата. 

Трагедията се разигра на 16 срещу 17 март миналата 2022 г. Стоил и баща му живеели в къща в село Неделево. Между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.


На 16 март двамата отново седнали в къщата да се почерпят с мастика и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата. Бащата се събудил в ранните часове на 17 март и казал, че ще излезе навън. Синът му го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава Стоил се ядосал и го блъснал, при което възрастният Антон загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб.


Поради тази причина Стоил започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата. Майката се опитала да го избута, но не успяла. Синът продължил да го удря по главата и гърдите. Тогава майката и съседката извикали линейка. Екипът откарал пострадалия в болница, където на следващия ден той починал от нараняванията си.
 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?