46

15-годишният шофьор на автобуса-убиец и помагачите му остават в ареста

Районният съд в Бургас постанови мярка „Задържане под стража“ на сирийския мигрант Омар Аднан, шофирал автобуса с мигранти и причинител на смъртта на двама служители на реда в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

Съдът постанови същата мярка и за другите двама задържани Ахмад М. и Абдулах А.

БГНЕС припомня, че вчера Окръжният съд в Бургас също наложи мярка „Задържане под стража“ на Омар.

Заради големия обществен интерес делото вчера бе гледано при отворени врати. В съдебната зала, с помощта на преводач, Омар посочи, че е роден на 21 март 2007 в гр. Кобан, Сирия. Той заяви, че е неграмотен, не е учил изобщо, а семейството му е в Турция. В България е пребивавал в бежански център в Харманли.

Прокурорът Димитър Узунов посочи, че ще се пледира за най-тежка мярка, защото се касае за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Събраните до момента доказателствата водят до обосновано предположение, че именно Омар Аднан е извършител на престъплението. Това се подкрепя от свидетелски показания. Омар твърди, че се е опитал да спре автобуса, но доказателствата сочат точно обратното, че непосредствено преди сблъсъка е усилил скоростта.

„Омар е проявил завидна, престъпна упоритост. Той няма никакви задръжки да отнеме човешки живот, включително на полицейски служители. Начинът на извършване на престъплението е фрапантен удар срещу държавността на Република България", заяви Узунов. Прокурорът постави и въпроса каква е действителната възраст на обвиняемото лице, тъй като законът предвижда от 6 до 10 години затвор, ако той е непълнолетен. Съдът удовлетвори поисканата от Прокуратурата мярка "задържане под стража". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

28.08.2022 | 16:46

бързи и надеждни селскостопански и индустриални инвестиционни услуги Нашата офшорна банка е международна финансова институция, специализирана в международни споразумения за заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро. Средствата са изплащаеми за период от 1 до максимум 30 години. лихвеният процент е 2,5% на година за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?