Следвайте ни

Захариева за руската шпионска афера: Няма да правим компромис с националната ни сигурност

viber icon

Външният министър Екатерина Захариева изрази позицията си във връзка с разкриването на  шпионската група за събиране на информация за Москва, действала на територията на България пред „Неделята на NOVA” .

„Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност. Считам, че обществото трябва да знае това. Дело с толкова голям обществен интерес трябва да бъде показано”.

Ставало дума за действащи офицери и това е трябвало задължително да бъде обявено публично, добавя тя.

"Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас", каза още Захариева.

„Осем са вече руските дипломати, които са обявени за persona non grata. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата”, каза още Захариева.

По нейните думи тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна от страната в посока Русия.

„Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България”, каза Захариева.

По нейните думи действията на страната са недопустими. Тя коментира и спрените книги на границата вчера: „Очевидно те не искат оригиналите на тези книги да бъдат там и хората да ги прочетат”.

Екатерина Захариева добави, че 465 са секциите в чужбина за предстоящия вот. Почти 100 повече от тези на предните парламентарни избори.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Знахарке

Знахарке

28.03.2021 | 22:28

Колко терористи минаха и заминаха през България? Колко успяха да прихванат службите? Научават в последния момент,че някой си е бил тук. Мигрантите през границата законно ли минават, бунта в Харманли кой го проспа? Национална сигурност друг път.

Отговори
1 0
Драган

Драган

29.03.2021 | 06:56

Пълни глупости пишеш.Най гнусното нещо е предателството а още по гнусно е когато е извършено от особи заемащи такива постове.Знаеш ли колко терористи имаше преди 89г в НРБ!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?