Следвайте ни

Захариева поиска обективно разследване за гибелта на Скатов

viber icon

„Оказваме пълно съдействие на близките на Атанас Скатов. Много е важно да се установи причината за инцидента. Нека да се направи обективно разследване, за да не случват повече такива инциденти". За това призова пред NOVA външният министър Екатерина Захариева.

От Външно министерство също са получили документите, в които пише, че причината е скъсано въже, поясни тя.

Захариева направи коментар и относно изказването на сръбски професор, който нарече българите „зверове, които избиват всичко след себе си” в телевизионно интервю.

„След като разбрахме какво е казал професор Драган Симеунович, извикахме посланика на Сърбия в Министерство на външните работи. Попитахме какво се случва. Наистина имаме добри отношения със Сърбия. Посланикът обясни, че Симеунович не е част от Правителствена академия за национална сигурност. След няколко дни и професорът уточни, че няма предвид всички българи и че изказването му било изтълкувано неправилно", заяви тя.

„На Балканите като че ли винаги ври и кипи. Трябва да има повече умереност в изказа, да мислим преди да говорим", смята Захариева.

Външният ни министър коментира и думите на Зоран Заев, който нарече позицията на България относно македонско-българските отношения „безпринципна”.

„Това е пореден пример, че трябва да бъдем по-умерени в използването на епитети. А много ли е принципно да възпитаваш поколение след поколение на омраза към съседна държава? Много ли принципно да се опитваш да изкривиш позицията на България? Не може в 21 век да има подобен вид дискриминация”, категорична е Захариева.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Няма как

Няма как

10.02.2021 | 12:54

Това е К2, не София! Няма как да не се случват повече такива подобни инциденти.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай