Следвайте ни

Заев: България и РС Македония сега пишат европейска, евроатлантическа и братска история

viber icon

България и Северна Македония пишат в момента европейска, евроатлантическа и братска история, която трябва да остане за бъдещите поколения, заяви македонския премиер Зоран Заев пред bTV.

Заев е на официално посещение в София и преди срещата със служебния премиер Стефан Янев и президента Румен Радев, той успя да посети централите на ГЕРБ и БСП и да разговаря с лидерите на двете партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

„Добри срещи направихме с двете най-големи партии в България. Приятелски сме настроени и това е основата на възможността нашето приятелство да расте. Ние сме братски народ и можем да си помагаме, можем да се грижим за интересите и двете страни, но и на целия Балкански регион. Тепърва следват срещите с вашето правителство, с премиера, с президента, но за нас беше важно и БСП, и ГЕРБ да знаят детайлите, да ги информираме, че намеренията ни са за добро", каза Заев.

"Важно е да изпратим послание за приятелство и това че сме братски народи и можем да изпратим внимателно послание на младите хора. На тях ще оставим бъдещето и каквато история това е наша отговорност на всичките заедно“, коментира македонският премиер.

Той обяви още, че се надява да се възстанови „хубавата атмосфера“ от периода след подписването на Договора за добросъседство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

реалист

реалист

17.06.2021 | 17:04

Заев каква история имате вие бре.Цялата ви "историята " е открадната българска.Езика ви е създаден 1945 година на сръбска пишеща машина.И "държавата" ви е създадена изцяло на антибългарска основа от Сърбия. А ТОВА ,ЧЕ НАШАТА ТИКВА ЗАГОВОРИ ЗА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ ,НЕ ГО СЛУШАЙТЕ.КАКВО ДА ВИ КАЖЕ ЕДИН НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК ,ПРОЧЕЛ В ЖИВОТА СИ ЕДНА КНИГА. ТОЙ ДАЖЕ НЕ СЪЗНАВА ,ЧЕ ВЪРШИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

Отговори
6 1
Дейзи Ричардсън

Дейзи Ричардсън

17.06.2021 | 16:19

Това което го говори заека трябва да докажат че е реалност. Тогава България най много ще настоява за приемане на РСМ в ЕС.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?