2374
Следвайте ни

Заедно сме по-добри: Непознати подариха кола на самотна майка

viber icon

 „Рано или късно в живота на всеки човек се появява Мечо Пух!”. Вече сте виждали получателя на това писмо – в социалните мрежи или на малкия екран. Героят на една майка с две деца, която получи неочакван подарък от непознат – автомобил.

Също като анимационния герой, Георги носи добро сърце. И влязъл веднъж в спиралата на доброто, той е на път отново да зарадва с автомобил някое семейство.

„Дори да изкарваш пари в столицата, понякога не съумяваш да събереш сума, за да си купиш кола. Точно такъв човек ми трябва на мен – да му помогна с мъничко”, казва Георги, който се крие зад прякора Мечо Пух. В новата му кауза вече са повярвали десетки хора. Сред тях - и Валентин.

„Имам доведена дъщеря, която е с ТЕЛК, на която и държавата е помагала, и приятели са помагали – и реших, че и аз ще помогна”, казва той в ефира на NOVA.

Трогнати от историята на самотен баща, който издържа децата си като свири на кавал на улицата, групата доброволци събират 4300 лева. Но тогава таткото изчезва. 

„Може би се е притеснил, че ще му подарят нещо – не знам, още не мога да се свържа с него. И тогава един от дарителите, който беше дарил пари за колата, ми писа, че всъщност и той има нужда”, споделя още Георги.

Този дарител всъщност е самотна майка с две деца. Месечно отделя около 300 лева, само за да ги заведе и прибере от детска градина. Историята и съобщението й до Мечо Пух трогват групата от доброволци и решението е взето. Преди да „закара” подранилия семеен коледен подарък при двете си деца, тя също прави „скромен”, по думите й, жест към техния нов герой. С едно писмо:

„Появи се той - истински Мечо Пух...  И ми вдъхна надежда. Надежда, че доброто надделява! Че колкото и сив да изглежда светът, винаги от някъде ще се появи някой приказен герой!”. И както завършва писмото на една благодарна майка до съвременния Мечо Пух – „доброто е заразно”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?