Следвайте ни

Задържаният за шпионаж призна за парите от Русия

viber icon

"Съжалявам, че по такъв начин трябваше да посрещнем 9-и септември. За последен път такива обвинения за шпионаж в полза на друга държава са повдигнати през 1978".

Това заяви в ефира на bTV обвиненият в шпионаж председател на Движение "Русофили" и бивш депутат от БСП Николай Малинов. "Задържаха ме, преобърнаха всичко. В 7 часа дойдоха вкъщи 30 човека, нo аз съм повече притеснен за моите съратници, съмишленци. Притеснен съм за децата, за съпругата си, но важното е да вървим напред. Ако ви разкажа за реакцията на децата и съпругата ми, това ще стане топ новината. Повечето от тях се държаха много любезно и внимателно", отбеляза той.

"Имах възможността да остана в ареста и искам да ви кажа, че полицията се държи много човешки и правилно. Условията не са кой знае какви, но е чисто. Да, следил съм сделките на Цветан Василев, Гебрев не го познавам, слава богу. За намерение ли ме преследват, за това, че искам да направя медиен проект?", попита Малинов.

Тази квалификация в личен план за мен е много обидна. Каузата, на която съм се посветил, е нещо планетарно, нещо много голямо и важно. Русофилството е планетарна идея. "Когато съм издавал в. "Дума", съм получавал пари от Русия и съм си плащал за това данъци. Няма нещо, което да не е оформено с договори и да не е минало проверки", заяви още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?