2374
Следвайте ни

Задържаха клошар за пожара на емблематичната сграда в София

viber icon

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“. Това потвъридха от СДВР за NOVA.

Мъжът е на 53 години и е водил скитнически начин на живот. Той е установен на мястото на инцидента. Все още се проверява дали става дума за инцидент предизвикан неволно или за умишлени действия. Продължават и разпитите по случая. 

Сигналът за пожара бе подаден вчера около 7 часа. Изпратени бяха 8 противопожарни автомобила, които потушиха огъня, избухнал в покривната част. Няма данни за пострадали.

Столична община ще укрепи и възстанови обгорената сграда, ако собственикът ѝ не го направи. Наложена му е глоба от 200 000 лева, но тя може да бъде обжалвана, каза районният кмет Савина Савова:

„Ако собственикът не изпълни това предписание в сроковете, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще възложи изработването на проект, който проект ще бъде предложен на собственика да го изпълни и ако той не го изпълни, отново Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни дейности по отношение на сградата“, обясни кметът на столичния район „Възраждане“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пловдивска хроника...

пловдивска хроника...

10.11.2021 | 13:05

много ми прилича на запаления тютюнев скад в пловдив който е не по малко апетитен от този имот...и така Любо фаса го отнесе а съветника адвокат на фирмата собственик само взе хонорар адвоката им се казва илчев...съпругата работи в общината е как да не съветваш...

Отговори
2 0
Културтрегер Естет

Културтрегер Естет

10.11.2021 | 11:15

Мъ тиреня бил апетитен за застрояване И сега клошаря който е най зайнтересован да строй като се развихри Явно не го устройва да живее в нещо старо пък било то и исторически паметник Същия естет клошар като Любчо Онзи който подпали Тютюневия град Клошари естети

Отговори
2 0
Поредния

Поредния

10.11.2021 | 10:29

Бушон. Как не ни омръзна?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?