Следвайте ни

Задържаха камиони с пластмасови отпадъци на границата с Турция

viber icon

Камиони с пластмасови отпадъци от Румъния, Полша и България са задържани на ГКПП „Лесово“ на път към предприятие за преработка в Турция. Това стана след проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора на 21 май, съобщиха от екоминистерството.

Част от превозните средства са преминали транзитно през територията на страната ни, излезли са на пункт „Лесово“, но са били върнати от турските власти и в момента са на границата. Извършена е инспекция на всички 11 камиона и е установено, че превозват отпадъци от пластмаса за Република Турция. Превозните средства са върнати обратно, тъй като отпадъците не са подходящи за внос в Турция.

РИОСВ – Стара Загора е установила, че има съответствие на превозвания отпадък с придружаващата документация. 

По информация на митническия пункт освен 11-те камиона, има други 3 (от Словакия, Хърватия и Румъния), които са пристигнали там днес. Към момента те не са допуснати на територията на Република Турция и са на паркинг на ГКПП „Лесово“.

Сезирани са всички компетентни органи, за да се проследи маршрутът на камионите до окончателното напускане на територията на страната. Целта е контролните органи на МОСВ да гарантират, че отпадъкът няма да бъде изхвърлен на територията на България, предаде Нова тв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Десен

Десен

22.05.2021 | 20:47

А, докарайте ги в Столипиново и Шекера, те ше ги горнат за 10лв. на камион, почти без пари... К'во ли не дишаме вече...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?