Следвайте ни

За пръв път: Запорираха 800 000 лева, предназначени за купуване на гласове

viber icon

Запорирани са суми за общо над 800 000 лв., за които има събрани доказателства, че са за купуване на гласове в полза на определен кандидат, партия или коалиция. Това съобщиха от Прокуратурата

Подобен акт се случва за пръв път. По искане на обвинението са запорирани 425 000 лева, предвидени за ползване за изборни нарушения. В хода на разследването са иззети още и 383 000 лева и евро в различни купюри, които били предназначени за купуване на гласове.

41 са разследванията на изборни нарушения от началото на кампанията в цялата страна, сочат обобщени данни от дежурните звена в МВР, ДАНС и ПРБ. Повдигнати са обвинения на 13 души, пише dariknews.bg.

Общо образуваните в прокуратурата преписки за нарушения на изборното законодателство, са 728. След анализ на информацията от Националното междуведомствено звено се установява, че подадените сигнали, свързани с изборния процес, са по-малко в сравнение с предходните парламентарни избори през 2017 година, когато те са били 945. 

По-малко са и разследванията на изборни нарушения - през 2017 г. те са били 99, а при вота сега за 45-о Народно събрание - 41 досъдебни производства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?