Следвайте ни

За пръв път: Отказите на визи за САЩ паднаха под 10 на сто

viber icon

Европейската комисия представи днес доклад за състоянието на преговорите за осигуряване на пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ, което предвижда отпадане на визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Комисията отбелязва, че за първи път отказите за издаване на визи за САЩ за граждани на България и Румъния са под 10 на сто и достигат съответно 9,75 и 9,11 на сто. Отчита се, че за отпадането на визите Вашингтон изисква дял на отказите под три на сто от подадените заявления. При Кипър делът на отказите се задържа под три процента, а при Хърватия достига 4 на сто по данни за миналата фискална година.

ЕК посочва, че напролет догодина предстоят нови разговори с властите в САЩ по въпроса с отмяната на визите. Комисията отново заявява, че връщането на европейските визи за граждани на САЩ не би било полезно, въпреки резолюцията на Европейския парламент от октомври, който призова за възстановяване на двустранния визов режим.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

коко

коко

22.12.2020 | 19:46

хайде махайте ги че да видим АМЕРИКА от близо,да си купим нещо оригинално и да хапнем истинско барбекю

Отговори
1 0
Стоичков

Стоичков

22.12.2020 | 19:26

От кого зависи отказа на виза - САЩ,когато пожелаят могат да откажат,така че заветните под 3%,ама друг път.Само с пожелания от Брюксел май няма да стане.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?