Следвайте ни

Йордан Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политическия буламач на другите партии

viber icon

"Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга "Капитал". Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние". Това каза пред БНР Йордан Цонев, член на ръководството на ДПС и депутат от движението.

Според него "задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си". "При нас няма задкулисие", подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите.

"ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави", добави Цонев.

Депутатът посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите.

"В личен план ще пледирам през колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая (Манолова, бел. ред.) без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян - "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света". Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач", категоричен бе Йордан Цонев.

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са "свили ушите на тези, които са създавали скандали".

"Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен", заяви Цонев.

По думите на депутата, ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство.

"Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

намръщенЪ

намръщенЪ

31.07.2021 | 20:51

Аз пък не се сещам кога ДПС са поемали отговорност. Благинки не отказват и винаги се облажват, но отговорност не поемат. Избирателно приютяват и изхвърлени от другаде(самият Цонев къде беше преди да иде в ДПС?), разигравайки картата с малцинствата извличат облаги чрез изнудване и подсигуряват една олигархия, която въобще не е чисто "турска"

Отговори
0 1
Лъжец

Лъжец

31.07.2021 | 16:51

Слави излъга!

Отговори
3 4
Да така е...

Да така е...

31.07.2021 | 16:50

Правилно!!!! Това си е торлюгювеч ама не оригинална турска рецепта...ами някакви подделки... Да си ги сърбат...повече подкрепа йок!! Кой ял ял кой е....л е...л кака се ожени... Слави проигра златен шанс, дали това беше цел или се случи....мизерник гнусен излезе!! Пълен бойкот на това нищо и на телевизията...най тъпата телевизия уж каниха хора с акъл то било да ни залъгват и след изборите по много от старото... Браво на ДПС.....винаги знаят какво точно искат.никога не лягат!

Отговори
2 6
Али Баба

Али Баба

31.07.2021 | 16:49

тези коитоса отпред те ще носят отговорност ние смв отзад

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?