2374
Следвайте ни

Йордан Цонев: Цацаров е блестящ юрист. Готвят Дянков за управител на БНБ

viber icon

Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон Дянков, е готвен за управител на БНБ. Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той намекна, че това е кандидатура на Иво Прокопиев.

"Финансовият гуру на първия кабинет на ГЕРБ е готвен за шеф на БНБ. Кой го готви, според вас?", попита Цонев водещите, като припомни, че самият Бойко Борисов е признал, че Прокопиев му е предлагал няколко министри в първото му правителство.

Цонев обвърза с името на бизнесмена и оставката на Сотир Цацаров.

"Сотир Цацаров е предизвестена жертва на олигарха Иво Прокопиев, заяви депутатът от ДПС в коментар на изненадващата оставка от председателя на КПКОНПИ.

Цонев се аргументира, че шефът на КПКОНПИ си отива, защото е запорирал имущество на Прокопиев. "Знаете, че Сотир Цацаров запорира имущество за 280 милиона на олигарха Прокопиев", каза той.

Целта била "да се махне Сотир Цацаров, за да му бъде освободено имуществото", мотивира се депутатът от движението.

 
"Досега не съм видял някой да пита как едно момче от обикновено комунистическо семейство е натрупало 280 млн. имущество", каза по адрес на бизнесмена Йордан Цонев.

Тук не става въпрос за антикорупционно законодателство, а за защита на олигарха Иво Прокопиев, категоричен беше той.

"И ще бъде жалко, ако българската съдебна система губи такива юристи заради това, че те си изпълняват задълженията", заключи Цонев. "Той е наистина блестящ юрист. Никога не сме били приятели със Сотир Цацаров. Винаги е откликвал на контрола, който е осъществявал парламентът", коментира Цонев. И по време на тези комисии той се впечатлил от интелектуалните способности на Цацаров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нона

Нона

14.01.2022 | 09:20

Нищо ново и децата знаят, че Прокопиев и Божков са кадровиците и стратезите на управлението във всичките му форми, затова им пречат Гещев и Цацаров ! Стремежът към единовластие е пълен, но историята показва, че след него следва революция, българите са лесно манипулирани, но като им падне пердето става страшно.

Отговори
5 3
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

14.01.2022 | 09:12

С РАБОТА С МНОГО РАБОТА ....ТО ПЪК ДРУГИТЕ АКО ИМА КОЙ ДА ГИ ПИТА...КАК ДА СИ ОТРЕЖИШ РЪКАТА МНОГО БОЛИ.

Отговори
3 1
А това питане валидно ли е за Делян Славчов П.?

А това питане валидно ли е за Делян Славчов П.?

14.01.2022 | 09:05

"Досега не съм видял някой да пита как едно момче от обикновено комунистическо семейство е натрупало 280 млн. имущество"

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?