Следвайте ни

Йожи от "Наглите" поиска свобода от съда, вижте отговора

viber icon

В открито съдебно заседание състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на Ивайло Евтимов-Йожи, изтърпяващ едно общо наказание от осемнайсет години „лишаване от свобода“ за извършени от него престъпления – отвличания, грабеж, участие в организирана престъпна група. Става въпрос за известната като "Наглите" банда.
 
С нея се оспорва определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без уважение молбата на осъдения за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание.
 
По искане на защитата са били допуснати разпити на служители от затворническото общежитие.
 
В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване. Изтърпяваното от него наказание е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност.
 
Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето на Йожи в затвора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?