Следвайте ни

Възмездие: Нася Ненова осъди мъчителите си в Либия

viber icon

Медицинската сестра Нася Ненова, която бе осъдена по "СПИН" делото в Либия, беляза победа в Софийския градски съд срещу деветима мъчители в Триполи. Ненова ги осъди на 500 000 лева за имуществени и неимуществени вреди, които са ѝ били нанесени от 2 февруари 1999 г. до 24 юли 2007 г., съобщи fakti.bg.

Решението е на съдия Вергиния Мичева-Русева, съобщиха от правния сайт defakto.bg. От него става ясно, че либийците, които са били призовани по това дело на адреса на Главното следствено управление в Триполи, трябва да платят и 26 617 лв. на Ненова, които са за пропуснати доходи от това, че тя, докато е била арестувана в Либия, не е можела да работи.


За да се докажат болките и страданията на Ненова, по делото са разпитани свидетели, назначени са били и експертизи. Съдът е ползвал и международни договори и закони, с които да установи, че Ненова е била подложена на изтезание и унизително човешко отношение.

Решението на Софийския градски съд е безпрецедентно и, позовавайки се на него, успешно могат да приключат в България и останалите дела на другите медицински сестри, съдени и осъдени в Либия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?