46
Следвайте ни

Втори кораб на собственика на "Вера Су" нанесе щети край Варна

viber icon

Още един кораб на фирмата-собственик на заседналия кораб "Вера Су" е нарушил нашите морски правила. В събота следобед е "профучал" през Варненския канал към Черно море и е нанесъл щети на пристанището. Директорът на Транзитна зона-Варна Юлиан Гендов разказа за случилото се в ефира на „Денят на живо” по Nova News.

,,В 11.40 часа в посока Черно море кораб на същата компания мина с изключително висока скорост. За последните години няма такъв прецедент. В резултат на приливната вълна, която се образува, има нанесени много щети. Много арогантно и много безочливо минаване по канала. Абсолютно несъобразяване с всякакви норми и нормалната етика за преминаване през такова пространство'', смята той.

Вместо с 6 възела, корабът е преминал с 11. Това според Гендов е все едно автомобил да се движи на магистралата с 260 км/час, вместо със 130 км/час.

За да бъдат наказани подобни нарушители, се изисква много бърза реакция от всички служби, която в България липсвала. "Vera Su" многократно е преминавала покрай нашите съоражения. Това са моряци и капитан, които познават много добре нашите териториални води. Освен това корабите в днешно време имат много добра навигационна апаратурат, която е настроена да сигнализира за препятствия. Тези елементи пораждат много голямо недоумение. Много странни съчетания на факти, обясни още Гендов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

3,14

3,14

05.10.2021 | 06:14

По бай Тошово време щеше да е торпелиран на втората минута!

Отговори
2 1
sisil sokolova

sisil sokolova

05.10.2021 | 00:02

ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО Е НОРМАЛНО ЗА ПОЛИТИКАТА НА ЕРДОГАН--За да бъдат наказани подобни нарушители, се изисква много бърза реакция от всички служби, която в България липсвала. "Vera Su" многократно е преминавала покрай нашите съоражения. Това са моряци и капитан, които познават много добре нашите териториални води.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?