Следвайте ни

ВСС: Лозан Панов постоянно бяга от отговорност ВИДЕО

След 13 май съдебната система ще започне да функционира в пълен обем

viber icon

Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност. Това обяви за bTV Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).

 

Поводът за този коментар е скандалът около клип, заснет в Съдебната палата на рап песен за легализиране на „билката“. За договора с продуцентите на клипа беше обвинен стопанисващия по това време съдебната палата председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Заради казуса ВСС отне Палтата от Панов и я повери за стопанисване на председателя на Софийския апелативен съд (Даниела Дончева в момента). Председателят на ВКС заподозря предварително планирана атака и обяви, че причината е във факта, че не изпълнява политически поръчки.

„Съдържанието на клипа е потресаващо, съдържанието е ужасно – призовава се към разпространение на дрогата, декриминализация, може ли това да се снима в Съдебната палата“, коментира Магдалинчев. По думите му в договора за заснемане на клипа е трябвало да има клауза, която да включва проверка на съдържанието.

 

Относно работата на съдебната система след края на извънредното положение – след 13 май, представляващият ВСС обяви, че съдебната система ще започне да функционира в пълен обем.

„Мерките ще има – в залите, коридорите, архивите, кабинетите. Влизането в залите във всички случаи ще става с маски и ръкавици“, уточни Магдалинчев.

  •  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?