71
Следвайте ни

Все по-близо до кабинет: Всеки коалиционен партньор с вицепремиер ВИДЕО

viber icon

Очакваме в рамките на следващата седмица да има правителство, заяви Асен Василев

 

Структурата на Министерския съвет все още се уточнява, но идеята е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Това заяви по NOVA съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Самият той ще бъде предложението на ПП за финансов министър.

Кирил Петков е предложението за премиер, а Бойко Рашков и Николай Денков за съответно министерствата на вътрешните работи и на образованието. Все пак, обаче, Асен Василев заяви, че засега не иска да се говори за имена, тъй като има още няколко етапа, през които трябва да се мине. 

„Продължаваме Промяната“ ще предложи Рашков за министър на вътрешните работи

От думите му стана ясно, че очакванията на "Продължаваме Промяната" са в рамките на следващата седмица да има правителство. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение или връчен мандат.

"Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение", допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата: "Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства", каза съпредседателят на ПП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?