Следвайте ни

Войник загина след бойни стрелби на полигон "Сливница"

Боецът е пострадал при демонтиране на картечница

viber icon

Военен се простреля смъртоносно при учение на полигон „Сливница“ днес. Според свидетели, след провеждане на планирани стрелби на полигона, при сваляне на картечница „Браунинг“ от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиан“ и качването ѝ в камион, редник Николай Тошев, на 31 години, от военно формирование 26 400 - Благоевград, се прострелял и по-късно е починал, съобщиха от Министерство на отбраната.

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че е изпразнено, започнала подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвел изстрел, в резултат на който редник Тошев бил тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, към мястото на инцидента е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването./"Пазарджишка Марица"

Борислав Наумов

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?