71
Следвайте ни

Военен спаси живота на млад мъж в магазин, а малко по-късно стана баща

viber icon

Двама военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград от състава на Сухопътните войски се отличиха в последните дни с доблестни постъпки - те спасиха два живота.

Днес, с бърза и навременна реакция, младши сержант Атанас Секулов оказва първа помощ на припаднал млад мъж в търговски обект в Благоевград. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия, той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика.

 

Виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават бързо, решава да приложи наблюдаван от него в подобна ситуация алтернативен метод.

Военнослужещият изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката. По-късно днес младши сержант Атанас Секулов стана баща за втори път.  

 

Само дни по-рано, на 10 октомври,старши сержант Добромир Якимов от Десети механизиран батальон – Враца (от състава на Бригадното командване) помогна на пострадали в катастрофа на пътя между Враца и Криводол.

Той изчакал на място екипите на Бърза помощ, полицията и пожарната и се включил в спасителната операция на 70-годишен шофьор, който е бил в тежко състояние.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БРАВО !!!

БРАВО !!!

13.10.2021 | 19:54

БРАВО !!!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?