Следвайте ни

Внимавайте! Нагла измама с лекарство, замесиха известен наш кардиолог

viber icon

Нова измамна схема с хранителни добавки, които се предлагат в интернет беше засечена, но този път нелепо е замесено и името на един от известните ни кардиолози. Измамниците откраднали снимката и биографията на доц. Сотир Марчев, който е началник на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на МВР. Използват данните му като представят фалшиво обширно интервю с него, в което той рекламира чудодейните свойства на хранителните добавки. Доцентът е подал жалба в полицията.

„Интернет измамници публикуват мои интернет снимки, моята истинска биография, последвана от дълго фалшиво интервю, в което се рекламира препарат за почистване на съдовете. То цели да накара читателите да си купят това лекарство”, обясни пред NOVA доцентът.

Доц.Марчев категорично заяви, че не е давал подобно интервю, както и че не познава препарата, който уж рекламира.

„Сигнализирал съм съответните органи и докато те стигнат до край нашата обща цел е да предупредим доверчивите хора да не си дават парите”, каза още той.

Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.

„Поуката от това е да не започвате нови лекарства преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация”, посочи доц. Марчев.

Той поясни, че няма представа какъв е препаратът, под който е сложена неговата биография. Допълни, че това не е първият случай, в който рекламират някакво лекарство с неговия образ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай