Следвайте ни

Внимание, шофьори! Нова полицейска акция по пътищата у нас, проверяват за...ВИДЕО

viber icon

"От днес до 23 февруари влиза в действие нова специализирана полицейска акция за спазване на правилата за движение по пътищата. Операцията ще е с различен акцент в различните райони на страната, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

По пътищата, където има засилен трафик на товарни автомобили, проверките към водачите им ще продължат. Засилено ще е полицейското присъствие по пътищата към курортите Боровец, Банско и Пампорово.

Там ще се следи за спазване на скоростните режими. Освен това с потоците ще се движат мобилни екипи, чиято задача ще е недопускане на неправилни маневри.

Главен инспектор Близнаков отправи апел към водачите, които ще пътуват през планинските проходи, да се движат със съобразена скорост и напомни за опасността от падащи камъни по това време на годината.

9407 товарни автомобила и 1648 автобуса са проверени у нас по време на последната операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL. Тя се проведе от 8 до 14 февруари.

При товарните автомобили са установени 3478 нарушения, 148 от тях са свързани с техническата им изправност. В 10 случая са констатирани опасни технически неизправности и са наложени принудителни административни мерки.

10 са установените шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, а един е управлявал след употреба на наркотични вещества. По време на проверките един водач е задържан за предлагане на подкуп на проверяващите.

При автобусите са установени 281 нарушения, в по-голямата си част не са съществени. Установен е един водач, управлявал след употреба на алкохол.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдив 2021

Пловдив 2021

19.02.2021 | 16:52

ДА СЛЕДЯТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА МРЕЖА, НАЛИЧИЕТО НА МАРКИРОВКИ, МАНТИНЕЛИ И Т.Н. ......НО ТОВА СА ГЛУПОСТИ, НЕ СПОМАГАТ ЗА БЪРЗИТЕ ПРИХОДИ ОТ САНКЦИИ

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай