Следвайте ни

Внимание: Данъчните пазаруват в мрежата под прикритие

viber icon

Стотици онлайн поръчки правят инспекторите на НАП в изпълнение на програмата за контрол на електронната търговия, издадоха от приходната агенция. Храна, дрехи и обувки, битова електроника и аксесоари са основните стоки, поръчвани от служителите под прикритие. Освен от познатите електронни магазини, данъчните правят контролни покупки и чрез популярни платформи за обяви. От началото на годината много проверки има и на доставките на храна до дома и офиса. Това са само част от мерките, които от НАП вземат, за да изсветлят целия сектор на търговията и поръчките онлайн.

В Агенцията от години работи и специализирано звено за контрол на електронната търговия, което следи със специализиран софтуер продажбите в интернет. Данъчните имат достъп и до данните на куриерските фирми за получени наложени платежи, като всяка година извършват съпоставка на получените пари чрез куриери и данъчните декларации на фирми и граждани. Ревизорите на НАП извършват годишно и десетки хиляди проверки на електронни търговци. 

От приходната агенция се ориентират бързо, като конторлът вече засяга и социалните мрежи. Според различни данни, само за година близо 20% от всички онлайн поръчки са направени през интегрираната платформа на Фейсбук, която също се следи от самото начало от НАП и инспекторите. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?