Следвайте ни

Внамание! Нов вид измама в мрежата ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Онлайн страница за продажба на луксозни мебели – “Бутик Мобиля” дава обещание за високо качество на най-ниски цени. Зрители на bTV са платили между 300 и 2000 лева за мебели, които така и не са получили.

“Харесах една холова гарнитура. И исках да си поръчам от тях. Дават си банковата сметка и превеждаш 50% капаро“, казват потърпевши.

Нa 20 декември за холната гарнитура мъжът плаща две хиляди лева. Обещанието е да пристигне до 15 дни.  

"Звъннах пак, нали, да се доразберем, ама не ми вдигаха“, споделя Митко Лалов.

Мебелите не пристигат не само при него.

"Ние заплатихме 300 лева. Затварят ти телефона, не ти вдигат, не ти пишат“, казва потърпевша жена.

Освен банкова сметка, посочват и титуляр –  едноличен търговец „Авицена“. Според специалисти - без имена, булстат и номер на поръчката, вероятността да бъдем измамени е голяма.

„Нелогично е, ти си поръчваш продукт, готов си да заплатиш и в крайна сметка тези хора отсреща, ако наистина бяха легитимни, какво биха получили? Пари и основание поръчка? Как ще разбере за кой продукт е тази поръчка?", коментира Любомир Тулев, киберексперт.

Представяме се за хора, които искат да си купят мебели и влизаме в контакт с продавачите. След като bTV стига до фирмата, която е посочена в страницата. Пращат и телефон за връзка. Но оттам не казват нищо след въпрос къде са мебелите на хората, които са превели пари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?