49
Следвайте ни

ВМРО пред Президенството: Македония е българска!

viber icon

ВМРО организира "мирно събиране" пред Президентството, където преди минути започна Консултативният съвет по национална сигурност на тема евроинтеграцията на РС Македония.

От ВМРО настояват парламентарно представените партии да не отстъпват от условията, които са поставени за започване на преговори за ЕС от страна на РСМ.

"Воеводите" искат също така РСМ да спре с езика на омразата спрямо България и да зачита правата на българите в РСМ. Протестът на ВМРО е мирен, звучат народни патриотични песни.

Ние ви призоваваме мирно и цивилизовано да не предавате паметта на нашите предци и нашата национална история, заяви на протеста Ангел Джамбазки. Вие трябва да вземете едно единствено решение - да не отстъпите от решението на МС, добави Джамбазки, обръщайки се към участниците в КСНС при президента.

ВМРО също така се закани, че може да поиска свикване на референдум, ако България промени позицията си по въпросите за РСМ и членството ѝ в ЕС

"Знаете, че сме правили много опити за референдуми, но не се сещам за нито една тема която да е по-рефердумна от тази. Настояваме лицата, които могат по Конституция да го направят. Ако не се направи - имаме готовността и желанието да свикаме национален референдум. Най-общо въпросът може да бъде трябва да бъде: Съгласен ли сте България да даде съгласие за начало на преговорите за Северна Македония, само ако изпълни следните условия за членство", заяви Джамбазки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ

НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ

10.01.2022 | 16:21

ЗА ТАКАВА ВАЖНА АКЦИЯ НЯМАТЕ И 10 ДУШИ.ТОЛКОВА ЛИ ОСТАНАХТЕ? ТАКА СТЕ САМО КОМИЧНИ , ВМЕСТО ДА СТЕ ЗНАЧИМИ.

Отговори
5 2
Стига!

Стига!

10.01.2022 | 18:55

Знаеш ли какъв студен дъжд ни валя?

Отговори
4 0
шиптър

шиптър

10.01.2022 | 15:47

Не е българска скоро ще е албанска!

Отговори
4 5
А Сърбия каква ще остане? Северноазийски остров.

А Сърбия каква ще остане? Северноазийски остров.

10.01.2022 | 18:54

Македония скоро ще е ЕВРОПЕЙСКА! Както вече Е БЪЛГАРИЯ и ще стане И АЛБАНИЯ!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?